“Door net even wat meer inzicht en informatie te krijgen, kan ik nu beter omgaan met mijn angsten en heb ik erger weten te voorkomen.”

Ik ben mijn hele leven al wat angstig geweest. Toch kon ik er wel redelijk mee omgaan door een faalangst training die ik al gevolgd had op jongere leeftijd. Met name in nieuwe situaties merkte ik dat de angst weer opspeelde en dan was ik altijd een poosje wat meer onzeker. Na mijn middelbare school periode ging ik studeren, wat ook de nodige angsten opleverde. De faalangst breidde zich uit naar andere angsten: ik vond het lastiger om nieuwe mensen te ontmoeten, wat uiteraard binnen mijn nieuwe studie wel gebeurde. Ik vond het moeilijk om naar de colleges te gaan en kon mijn aandacht dan niet goed bij de les houden als ik er wel was.

Dit zorgde er ook voor dat ik onzekerder werd over of ik de stof wel genoeg beheerste, wat voor de nodige extra stress bij tentamens zorgde. Omdat ik merkte dat ik hier echt in ging vastlopen, ben ik op zoek gegaan naar een vorm van hulp die ik vanuit huis kon doen, zodat ik het goed kon blijven combineren met mijn intensieve studie.

Zodoende kwam ik uit bij e-mind, waar ik mij aanmeldde voor online behandeling. Na een eerste gesprek met een psycholoog ben ik begonnen met cognitieve gedragstherapie bij e-mind. Ik had regelmatig contact via beeldbellen en ondertussen kon ik zelf op mijn eigen tempo door de verschillende sessies werken. Door net even wat meer inzicht en informatie te krijgen, kan ik nu beter omgaan met mijn angsten en heb ik erger weten te voorkomen.